Jaj, nagyon izgulok!
Ez a december más lesz, mint a többi. Beindítom a rakétákat és ha nem is minden nap, de viszonylag sokat fogok posztolni. Majd csak győzzétek követni. :)
Ez egy nagyon durva munkafolyamat volt. Mármint, amit eddig megcsináltam belőle. Mert még nincs minden kész.
Múlt hétvégén annyit sütöttem, hogy a végére már a fenébe kívántam az egészet. 2 torta, 2 többlapos sütemény és 2 sós süti kb 3 nap alatt. Jól is kell, hogy sikerüljön, szépen le is kell fotózni, szép is legyen, finom is.... Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ugyan teljesen más, mint pl. egy hitelelőterjesztést megírni, de ugyanúgy magasfokú koncentrációt kíván. Tényleg!
Sokat terveztem, írogattam, keresgéltem mindenfelé. Próbáltam egy sokszínű kínálatot összeállítani, amiből mindenki tud magának valami szépet választani.
Légyszi szeressétek a posztokat és a sütiket, mert szívem lelkem benne van. És a család is, akik mindenben segítettek. Fogták a kartont ha kellett, a fotózáshoz. Kóstoltak, véleményeztek, bíztattak, hagytak sütni.
És akkor ma elindítom a kört egy klasszik aprósütivel. Máskor lehet, hogy a cukiból hoznál magatoknak ilyet, de mondok én neked valamit. Nem kell nekünk a cukrászdába menni egy ilyen finomságért, simán meg tudjuk mi is otthon sütni. Nézd meg, alig kell hozzá valami. Gyorsan megvan és garantált a siker! Süsd meg, süssétek meg!
Hozzávalók:
150 g vaj
150 g porcukor
5 tojássárgája
250 g liszt
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja
sárgabaracklekvár
olvasztott étcsoki
Elkészítés:
Kapcsold be a sütőt 180 fokra.
Először is, szokásunkhoz híven habosra keverjük a vajat a porcukorral. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat és jól elkeverjük őket. Most jöhet bele az összes többi hozzávaló.
Töltsd nyomózsákba a masszát és nyomj kisebb, diónyi halmokat egy sütőpapíros tepsire. (ki fognak lapulni, úgyhogy ne túl közel egymáshoz)
Mehet is a tepsi a sütőbe kb. 14 percre. (A sütési időt mindig ellenőrizd, lehet, hogy nálad kicsit több/kevesebb lesz.)
Mikor kihűltek a kis kekszek, 2-2 darabot ragassz össze a lekvárral.
Ha ezzel is megvagy, olvassz föl kb egy fél tábla étcsokit és csíkozd meg vele a sütik tetejét. Úgy is lehet, hogy zsírpapírból csinálsz egy kis kvázi-nyomózsákot de úgy is, hogy egyszerűen egy kanállal belenyúlsz a csokiba és minél vékonyabban csíkokat húzol rájuk.
Nagyon finom, puha, omlós, rájár-a-családos!
Ebből a mennyiségből kb 2 tálca keksz lett, de ugye csalóka, mert a ragasztás miatt megfeleződik.
∞ Jó étvágyat! ∞