muti a recepted... megsütöm.

kisült a kalácsom

kisült a kalácsom

csokis keksz

2018. december 09. - mdeszi

Karácsony előtt sokszor a gyerekeket is elkapja a karácsonyi készülődés láza.

Nálunk például már hagyomány, hogy a családtagoknak és legkedvesebb barátoknak saját-készítésű képeslapot küldünk, régimódi, postai úton.

Én már korábban bújom az internetet és ötleteket keresek ehhez az akcióhoz. (pinterest) Párat kiválasztok, amik tetszenek, majd közösen megbeszéljük, hogy melyik legyen idén a befutó. Ha megegyezünk, elmegyek és megvásárolom a hozzávaló színes kartonokat, csillagokat, matricákat, borítékokat stb.

Sokszor előfordul, ahogy idén is, hogy már november végén nekilátunk a képeslapok gyártásának mert nem bírjuk kivárni a december közepét. A gyerekek imádják ezt a folyamatot. Nagyon élvezik, szeretnek kézműveskedni. Megmutatom nekik az egyes munkafolyamatokat, aztán átengedem a terepet. Idén már a kicsi is elég nagy volt, úgyhogy alig kellett segítenem. Vágás és ragasztás közepette milliószor megbeszéljük, hogy akkor kiknek is küldünk lapot és mindig elmesélünk egymásnak egy-két történetet ezekről a hozzánk közel álló személyekről. Minden évben nagyon várják, hogy végre feladjuk a postán a borítékokat és utána naponta megkérdezik, hogy megérkeztek-e már vajon a címzetthez? És tudjátok, mi a legjobb az egészben? Hogy én is ugyanúgy élvezem ezt a folyamatot és én is nagyon várom, hogy valaki visszajelezzen, hogy köszi, megjött a karácsonyi lapotok. Örülök, ha tudják, hogy gondolunk rájuk és szeretjük őket! És örülök, hogy a gyerekeim egész kicsi koruktól kezdve megtapasztalják, milyen jó érzés másnak adni valamit. Magadból. Mert azzal te is sokat kapsz!

De persze a konyhai folyamatokban is szívesen segédkeznek. Most egy olyan csokis kekszet mutatok, amit velük együtt könnyen el lehet készíteni és a végén 1 pohár tejjel uzsonnára megenni. De be lehet akár az aprósüteményes tálcára is csempészni, a többi aprósüti közé.

Remélem ez a recept is elnyeri a tetszéseteket!

Hozzávalók: 20181121_143214-01-01.jpeg

70 g vaj

140 g barnacukor

1 tojás

1 vaníliarúd

20 g kakaó

csipet só

130 g liszt

1 teáskanál sütőpor

200 g tejcsokis csokireszelék vagy csokicsepp

fél tábla tejcsoki a csorgatáshoz

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojást és a vaníliarúd kikapart magjait. Egy kis tálkában keverd össze a száraz hozzávalókat, azaz a kakaót, a sót, a lisztet, a sütőport és a csokireszeléket. Ezt most öntsd össze a tojásos keverékkel és keverd össze.

Formázz a tésztából kb 12 kis golyót és helyezd egy sütőpapíros tálcára. (de olyanra, ami befér a hűtőbe mert most be kell tenni a tálcát a hűtőbe kb 1 órára. vagy akár a mélyhűtőbe egy fél órára)

Ha kivetted a golyókat, kapcsold be a sütőt 160 fokra. A sütőpapírt helyezd át egy tepsire és igazgasd el a golyókat úgy, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz.

12-15 perc sütés következik.

20181120_185915-01.jpeg

Ha kivetted, adj nekik egy kis időt, majd csorgasd meg a tetejüket egy kis olvasztott csokival.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisultakalacsom.blog.hu/api/trackback/id/tr9514410210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása