kettő dolog.
az egyik: még szerintem soha életemben nem vásároltam nutellát. s-o-h-a!
a gyerekek persze mindig rágták a fülemet, hogy vegyünk már. amikor épp a pénztárnál álltunk sorba és a marha jól kitalált marketingstratégia által szembe találtuk magunkat mindenféle "földi jóval". többek között néha még nutellával is.
nem vettem. mert tudtam, hogy ha ott figyel majd a szekrényben, én fogom kanállal enni, senki más. egyébként meg ilyenre aztán tényleg nem szoktatom a gyerekeket.
most megvettem, mert már ugye korábban is volt az a nutellás fánk, amit megszellőztettünk illetve ez a recept is érdekesnek tűnt.
a másik: ma valaki felhívta a figyelmemet arra a tényre, hogy Berki Krisztián (nem a tornász) kutyájának (!) instagram oldala van. több, mint 9000 követővel. hát kikerekedett szemmel erre csak annyit tudtam mondani, mint amit Fiala Borcsa, a WMN egyik szerzője szokott: ez a világ megérett a pusztulásra.
a kisült a kalácsom insta jelenleg 31 lelkes követővel rendelkezik és a szerző mind a 31 embernek nagyon nagyon hálás!
egyszóval jöjjön most a recept, rizsa nélkül.
extra könnyű elkészíteni és nagyon finom.
hozzávalók:
80 g darált dió
80 g liszt
1 teáskanál sütőpor
180 g Nutella
1 tojás
elkészítés:
keverd össze a diót és a lisztet egy tálban.
egy másik, nagyobb tálban dolgozd össze a nutellát és a tojást. ebbe jöhet most bele a lisztes keverék apránként. amíg egynemű nem lesz.
csomagold bele a kapott masszát fóliába és tedd hűtőbe kb 1 órára. (vagy többre. nálam konkrétan 1 napig parkolt mert így volt rá időm)
mikor kivetted, kapcsold be a sütőt 180 fokra és egy tepsibe teríts sütőpapírt.
formázz a masszából kis labdákat és sorakoztasd fel őket a tepsiben.
ha minddel megvagy, told be a sütőbe és süsd 10-12 percig.
kész is van!
meg lehet szórni porcukorral de nem muszáj.
a gyerekek imádni fogják! :)
u.i. szerintetek milyenek a képek?!
a receptet a kitchen stories oldalon találtam.